miércoles, 27 de noviembre de 2013

QUÈ ÉS LA COMUNICACIÓ ASSERTIVA ?

L'assertivitat és la capacitat de dir el que jo penso, el que jo sento, el que jo necessito amb una actitud i un sentiment d'autèntic respecte pel que pot sentir, necessitar o pensar l'altre. Moltes vegades diem jo et respecto o respecto el que has dit, però......i en el però (depèn de com ho diem i què diem) ens carreguem tot el respecte.
Aquest vídeo, curt i entenedor, ens ajuda a reflexionar sobre quin és el nostre model comunicatiu i alhora ens dóna eines per millorar les nostres habilitats socials. 
Ens explica els tres principals estils de comunicació (assertiu, agressiu i passiu) i ens descriu les seves conseqüències



 A la classe hem vist les diferències i les conseqüències dels tres tipus de comunicació, ens hem adonat de la diferència que genera utilitzar un tipus de comunicació o un altre.
Hem utilitzat les titelles per simular situacions diferents amb els tres estils de comunicació: l'agressiu, el passiu i l'assertiu. Però com hem tingut poc temps per practicar, el resultat, -mmmmmm !,  podem dir que no ha estat del tot satisfactori. Hem analitzat tot allò que ens fallava:
  • Parlàvem fluixet i no se'ns sentia massa.
  • No havíem tingut temps d'acabar de enllestir i aprendre els diàlegs de les titelles i se'ns notava, perquè a estones les titelles quedaven aturades, sense saber com continuar....aiggghhh !
  • Estàvem tan emocionats i nerviosos, que els alumnes que fèiem d'espectadors, estàvem més pendents d'acabar de polir la nostra actuació que no pas del grup que li tocava la representació.
Ara sí !! Aquí estan les nostres representacions amb titelles:






Aquí teniu un qüestionari on trobareu alguns dels diàlegs amb els quals hem fet feina. A veure si esbrineu quina és la situació més idònia i assertiva:

http://www.daypo.com/test-l-assertivitat.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario